preskoči na sadržaj
Vijesti

Obavijest roditeljima i učenicima

Poštovani roditelji i učenici, zaposlenici škole te svi koji na bilo koji način surađujete s našom školom,

molim vas da pažljivo pročitate niže navedeni tekst, obzirom da smo nastojali maksimalno sažeti i pojednostaviti upute za sve sudionike i suradnike odgojno obrazovnog procesa naše škole pa krenimo redom, kako slijedi:

kliknite na OPŠIRNIJE


1. Nastava započinje 7.9.2020., za učenike viših razreda (PN) u 7,45 i za učenike nižih razreda (RN) u 14,00 sati. Prijevoz autobusima je osiguran, a prvi dan nastave učenici će provesti u jutarnjem turnusu do 9,30 te u poslijepodnevnom turnusu do 15,30 sa svojim razrednicima gdje će dobiti raspored i detaljne upute o vladanju tijekom provedbe nastave u okviru epidemioloških mjera.

VAŽNO: Prvašići dolaze u pratnji samo jednog roditelja (roditelj mora ponijeti masku za lice) i to u 14,30 sati, kako bi se izbjegla gužva na ulazu u školu, a prvašićima se, unatoč svemu, omogućio kakav takav doček koji će im prvi dan škole učiniti manje stresnim. Priredbe za doček neće biti, ali ćemo ga nastojati učiniti humanim.

2. Nastava će se odvijati u dva turnusa, s tjednim izmjenama PN i RN i učenici će prvog dana nastave dobiti raspored predmeta i zvona.

VAŽNO: Između 2 turnusa bit će veća pauza, kako bi se prostor škole, učeničke klupe, nužnici i svi predmeti koje djeca dodiruju rukama detaljno očistili i dezinficirali za iduću smjenu.

3. Učenici će svu nastavu, uklučujući i kabinetsku nastavu i nastavu Informatike imati isključivo u matičnim učionicma, koje su pripravljene na način da među djecom bude razmak od 1,5 m u PN odnosno 2 m u RN, što znači da samo 2.,6. i 7. razred ostaju u svojim dosadašnjim učionicama, a učenici ostalih razreda sele se u adekvatniji prostor, koji je već pripremljen i obilježen i u koji će ih prvi dan uvesti njihovi razrednici.

VAŽNO: Osnovno je pravilo da se učenici iz različitih razrednih odjela i grupa ne miješaju i da se nastavni dan odvija maksimalno unutar jedne grupe. Upravo stoga je i načinjen raspored sati u RN i PN na osnovi tzv. blok sati, jer se na taj način smanjuje ulazak većeg broja predmetnih nastavnika u jedan razredni odjel dnevno.

4. Mole se učenici iz Posavskih Brega da u školu dolaze tek 5 minuta prije početka nastave, kad će po prilici dolaziti i autobusi, obzirom da će se u školu ulaziti isključivo razred po razred, kako će ih dežurni učitelji prozivati. Djeca su se dužna u roku od 3 minute presvući u papuče, dezinficirati ruke i ući u matičnu učionicu koju do izlaska iz škole više ne napuštaju, osim eventualno za kratku šetnju po školskom dvorištu u organiziranoj pratnji predmetnog ili razrednog učitelja.

5. Roditelji su dužni svojoj djeci, a svi zaposlenici škole sebi, dnevno mjeriti tjelesnu temperaturu i o tome voditi poseban evidencijski list s datumom i izmjerenom temperaturom. To može biti neka bilježnica ili informativka, no bitno je da je razvidan slijed i dosljednost u provođenju mjerenja temperature. Molim vas da to obavezno redovito i odgovorno činite, kako zbog svoje, tako i zbog zaštite druge djece i zaposlenih te da dijete koje ima bilo kakve simptome bolesti ( povišena temperatura, glavobolja, grlobolja, dijareja, malaksalost,umor...., dakle, bilo koje odstupanje od stanja zdravlja) ne šaljete u školu i da isti dan o tome telefonom ili porukom obavijestite razrednika/razrednicu te odvedete dijete liječniku.

VAŽNO: Učitelji će pojedinoj djeci kod koje primijete simptome povišene temperature, kašlja ili bilo kojeg odstupanja od stanja zdravlja također mjeriti temperaturu i bude li povišena, izolirat će dijete s maskom u za to predviđenu prostoriju te promptno o tome obavijestiti roditelja, koji je dužan doći po svoje dijete i odvesti ga liječniku.

6. Učenici su u autobusu dužni nositi zaštitne maske. U školi ih nose učenici PN, a ne moraju ih nositi učenici RN. Učitelji u PN obavezno ih nose, a u RN po osobnoj procjeni rizika za svoje zdravlje.

VAŽNO: Dobili smo neslužbenu obavijest da će Zagrebačka županija osigurati po 2 perive maske za svako dijete PN, ali dok to ne bude sigurno, molim vas da nabavite svojoj djeci u PN 2 perive maske, ako niste u mogućnosti nabaviti jednokratne.

7. Školska kuhinja je također organizirana sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, a učenici će 3 puta tjedno dobivati tzv. mliječni te dva puta tjedno kuhani obrok. Učenicima 1.,2. i 3. razreda RN hranu će u učionicu donositi tehničko osoblje u rukavicama i maskama, a dežurni učenici 4.5.6.7 i 8. razreda ići će u pratnji razrednog ili predmetnog nastvanika po hranu do ulaza u školsku kuhinju. Školska kuhinja se cjelodnevno čisti i dezinficira i svo posuđe pere se u profesionalnoj perilici koja zagrijava vodu do 200 stupnjeva Celzijusa, tako da je mogućnost transmisije virusa i u tom dijelu svedena na minimum.

VAŽNO: Bilo bi uputno da roditelji s djecom spakiraju i kuhinjsku krpu ili papirnati ubrus na kom će djeca jesti svoj obrok, kako bi se što više smanjio kontakt hrane s površinama školskog namještaja.

8. Mole se roditelji da svakodnevno s djecom spakiraju u školu i bocu s vodom, budući djeca u školi ne smiju piti vodu iz slavina, kako se na tom dijelu škole ne bi stvarala gužva i nastali uvjeti za prijenos virusa. Isto se odnosi i na hranu za učenike koji se ne hrane u školskoj kuhinji, budući odlasci do trgovine kao i bilo koje napuštanje zgrade škole do odlaska kućama ili u autobus nisu dozvoljeni.

9. Dežurni učitelji i tehničko osoblje pazit će na red kod učeničkih wc-a, odnosno na to da u njih ne ulazi više od 2 osobe iz istog razreda istodobno, a s učiteljima je dogovoreno da puštaju djecu u wc tijekom nastavnog sata, ako je to potrebno. Učenički wc-i čistit će se i dezinficirati neprekidno, a učenicima  i zaposlenicima osigurana su sva potrebna higijenska sredstva za pranje i dezinfekciju ruku.

10. Sva redovna nastava izvodit će se normalno, a postoji mogućnost da se izborna nastava iz njemačkog jezika izvodi u kombinaciji on line i redovnog rada u izmjenama grupa 5a i 5b razreda, a  dopunske i dodatne nastave u drugim kombinacijama, budući nema miješanja razrednih grupa,no o tome ćete detaljno sve čuti na roditeljskim sastancima.

11. Roditeljski sastanci za RN bit će u prvom tjednu nastave, a za PN u drugom tjednu nastave. Dolazi samo jedan roditelj s maskom, kad će i preuzeti udžbenike te potpisati preuzimanje udžbeničkih kompleta za svoje dijete, no i o tome ćete još dobiti obavijest od svojih razrednika/razrednica. Razmak za roditelje na sastanku osiguran je kao i za učenike.

VAŽNO: Nakon toga do prestanka epidemije neće biti klasičnih roditeljskih sastanaka, već se bazirajte na telefonske individualne informacije, a samo će u prijekoj potrebi pojedini roditelji biti pozvani u školu, a u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Molim vas da ažurno skrbite o svojoj djeci i da redovito komunicirate sa razrednicima i predmetnim učiteljima.

Raspored informacija razrednih i predmetnih učitelja bit će obznanjen na Internet stranici škole tijekom trećeg tjedna nastave, kad se ustabili i uskladi raspored naših učitelja u odnosu na druge škole u kojima su zaposleni, budući da koordiniramo raspored s još 13 drugih što osnovnih, što srednjih škola.

12. U svakom se trenutku također možete obratiti socijalnom pedagogu Danielu Bunjevčeviću od 9 do 15 sati, kao i meni osobno od 12,00 do 18,00 sati na već poznate brojeve telefona i mail adrese. Naputak o tome obznanjen je na Internet stranicama škole tijekom prvog vala pandemije i vrijedi još uvijek.

13. Zaista smo nastojali razraditi sve do u detalj, no realne situacije života često prkose našim planovima i najboljim nastojanjima te je za očekivati, da će se neke nepredviđene stvari rješavati u hodu, mimo planiranog i naučenog, na način za koji se procijeni da je najbolji i najbezbolniji pa vas stoga sve skupa- roditelje, učenike i zaposlenike- molim za striktno poštivanje i pridržavanje svega propisanog.

Nadam se da ste svjesni da je i nama najljepše na svijetu kad je sve normalno i kad je u školi veselo, no za sada zaista, obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju, nemamo drugog izbora osim strogog pridržavanja mjera, želimo li do kraja školske godine ostati zdravi u punom sastavu.

VAŽNO: Apeliram još jednom na roditelje da niti sebe niti svoju djecu niti svoje možda ranjive skupine ukućana ne izlažu nepotrebnim rizicima kao što su velika druženja, svadbe, koncerti, zabave i tome slično, jer u tom slučaju sva nastojanja škole da zaštiti učenike i zaposlenike padaju u vodu i tako nanesenu štetu teško će biti popraviti.

 

Na kraju koristim prigodu da nam svima zaželim da mirno, u zdravlju i suradništvu i s obiljem Božjeg blagoslova započnemo i dovršimo ovu, svima nama tešku i neobičnu, ali ipak našu, školsku godinu.

 

Sve vas od srca pozdravljam i poštujem.

Renata KoićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 1. 9. 2020.

 

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Obrazovanje

Tražilice
 • Google
 • Bing


 

Časopisi

 

preskoči na navigaciju