2021-08-29 16:44:39

Obavijest roditeljima i učenicima - POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Dragi i poštovani roditelji i učenici,

 

molim vas da pažljivo pročitate obavijest, iako je podugačka, obzirom da u novu školsku godinu krećemo s nekim bitnim promjenama, kako bismo mogli uskladiti raspored s novim obvezama, budući da će nastavni sat trajati 45, a ne 40 minuta, a uvode se ponovno dopunska, dodatna i poneke slobodne aktivnosti, sve, naravno, uz poštivanje epidemioloških mjera, ali u nešto blažem obliku nego do sada, pa krenimo redom:

 

KLIKNITE na OPŠIRNIJE

1.       Nastava počinje 6.rujna, za učenike predmetne nastave (PN) u prijepodnevnom, a za učenike razredne nastave (RN) u poslijepodnevnom turnusu. Novost je da nastava umjesto u dosadašnjih 7,45 počinje u jutarnjem turnusu u 7,30 sati, a u nastavku će slijediti raspored turnusa s detaljnom razradom po danima za jutarnji i popodnevni turnus.

 

2.       Odlukom o broju razrednih odjela u školskoj godini 2021/2022., dosadašnji 2. razred dijeli se na dva treća, dakle 3.a i 3. b te je u tijeku raspodjela učenika na razrede a i b, pri čemu će se uvažavati svi relevantni elementi za podjelu učenika jednog razreda u 2 razredna odjela, isključivo prema pedagoškom standardu i postojećim zakonskim propisima.

 

3.       Za učenike RN nastava informatike izvodit će se u matičnim učionicama kao i do sada, a u okviru redovitog rasporeda sati pa će učenici RN dva puta tjedno imati 6, a tri puta tjedno 5 nastavnih sati koje će provoditi u školi , a roditelji će sa svime biti upoznati na prvom roditeljskom sastanku koji će učiteljice održati tijekom prvog tjedna nastave. Učenici PN imaju isti fond sati koje borave u školi kao i do sada.

 

4.       Učenici PN imat će informatiku u specijaliziranoj informatičkoj učionici, što znači da učenici bivšeg 4., a sadašnjeg 5.razreda te 6.a razreda više neće biti u informatičkoj učionici kao u matičnoj učionici, već će biti smješteni u druge učionice koje će im biti matične učionice, kako bi se osigurala nesmetana, a novim mjerama propisana, kabinetska nastava informatike

 

5.       Cijena školske kuhinje iznosit će ukupno 6,50 kn po danu, od čega 2.50 kn sufinancira Grad Ivanić-Grad, a 4 kn plaćaju roditelji kao i do sada.

 

6.       Škola je u postupku osnivanja učeničke kemičarske zadruge „Terra“ gdje bi učenici modelirali u glini i izrađivali razne uporabne i druge predmete, a sa ciljem da učenici smanje stres svakodnevnice, razvijaju i svoje kreativne sposobnosti i smisao za lijepo te na kvalitetan način provode slobodno vrijeme pa pozivam zainteresirane roditelje da se pridruže kao članovi zadruge i odazovu se na Osnivačku skupštinu, o terminu koje će biti pravovremeno obaviješteni na Internet stranici škole i od strane svoje djece. Na Osnivačkoj skupštini bit ćete detaljno upoznati s planom i programom rada zadruge kao i sa svim drugim relevantnim informacijama. Voditeljica zadruge bit će naša učiteljica likovne kulture akademska slikarica Marija Knežević, koja je imala niz zapaženih likovnih izložbi u Zagrebu i Ivanić-Gradu.

 

7.       Škola se uključila u dva nacionalna projekta – „Sve za nju- mama budi zdrava“ i „Imam stav“. Prvi projekt odnosi se na promicanje vrijednosti zdravlja i potporu ženama oboljelih od karcinoma te će se manifestacijama popratiti u listopadu, a drugi na prevenciju i suzbijanje vršnjačkog nasilja i ovisnosti te će se provoditi u 12 modula s učenicima i roditeljima šestih razreda, a sa ciljem da se učenike i roditelje pouči kako kvalitetno rješavati sukobe i koje sve opasnosti prijete uslijed konzumacije sredstava ovisnosti pa vas pozivam da proaktivno sudjelujete. Škola će također provoditi veliki broj školskih projekata za koje su učitelji po stručnim vijećima škole izradili predmetne kurikule, a sa ciljem da učenicima olakšaju, približe, pojednostave usvajanje nastavnog gradiva na zanimljiv i praktičan način. Sve o tome moći ćete od 1. listopada čitati na Internet stranici škole u okviru Školskog Kurikula za 2021./2022.

 

 

EPIDEMIOLOŠKE MJERE: Škola će u skladu s mogućnostima kao i do sada savjesno provoditi preporuke HZJZ u provođenju epidemioloških mjera. Iako su ove godine nešto ležernije, molim vas da priložene upute HZJZ pažljivo pročitate i da ih se pridržavate, a ukratko vas molim da postupate kao i prošle godine ( pratiti djecu do škole i čekati ih ispred škole, paziti na higijenu djeteta, osobito higijenu ruku, ne slati dijete s povišenom temperaturom u školu već se obratiti liječniku i obavijestiti razrednika/cu, mjeriti temperaturu djeteta svaki dan, kako bi se izbjegla situacija izolacije u školi i ugroze ostalih učenika.) Učenici RN ne nose maske ni u kom slučaju, a učenici PN nose maske kada im nije u mogućnosti biti osiguran razmak veći od 1,5 m. Učenici PN nose maske na hodnicima, kao i učitelji u svim zajedničkim prostorijama i na hodnicima) S detaljima provedbe također ćete biti još jednom upoznati na prvom roditeljskom sastanku.

 

 

INFORMACIJE ZA RODITELJE I RODITELJSKI SASTANCI: Od ove godine moći će se održavati u školi, ali uz poštivanje svih epidemioloških mjera, što znači da će roditelji čekati red za informacije u glavnom ulazu škole, a na informacije u prostor škole dolaziti jedan po jedan, s maskom i prethodno dezinficiranim rukama. Roditeljski sastanci također će se održavati u živo, ali uz osiguran razmak uz maske u učionicama gdje ga je moguće na taj način postići.

 

 

Važno: Apeliram na rodtelje/staratelje/skrbnike da redovito dolaze na individualne informacije kod razrednika/ce ili po potrebi kod predmetnih učitelja/ica,  jer im mogućnost trenutnog uvida u  ocjenu u e dnevniku ni u kom slučaju ne može pružiti cjeloviti uvid u uspjeh, potrebe, ponašanje, razloge napredovanja ili nazadovanja djeteta iz pojedinog predmeta kao niti dati kvalitetne naputke o postupcima kojima će dijete polučiti željeni uspjeh. Također napominjem da smo za sve potrebe, razgovore i eventualno neriješena pitanja  dostupni socijalni pedagog škole Daniel Bunjevčević i ja osobno .

 

PRVI DAN NASTAVE 6.9.2021. I DOČEK UČENIKA PRVOG RAZREDA:

Učenici PN imat će 2 školska sata s razrednikom/com i bit će u školi od 7,30 do 9,00 sati.

 

Učenici RN uključivo i prvašiće bit će sa svojim razrednim učiteljicama od 13,30 do 15,00 sati, a prvašiće i roditelje dočekat ćemo prigodno u sportskoj dvorani, nakon čega će biti upućeni u svoje učionice s učiteljicama

 

 

PODJELA UDŽBENIKA:

Učenicima PN udžbenici će se dijeliti u učionicama u školi 2. i 3.9. 2021. od 16,00 do 18,30 sati te se mole roditelji da ih dođu preuzeti s djecom ili sami i potpišu potrebne obrasce.

 

Učenicima RN učiteljice će dijeliti udžbenike na 1. roditeljskom sastanku koji će održati odmah tijekom prvog tjedna nastave pa molim sve roditelje da obavezno dođu na sastanak, preuzmu udžbenike i potpišu potrebne obrasce.

 

 

PRVI TJEDAN NASTAVE( OD 6. 9.DO 10. 9.) : PN ujutro, a RN popodne i to:

PN od 7,30 do 12,35    /      RN od 13,30 do 16,55

U tom tjednu nema 6. sata za RN niti 7. sata za PN te se tolerira kao vrijeme prilagodbe učenika prvog i petog razreda

 

 

NASTAVA OD 13.9. DO 17.9. – RN ujutro, a PN popodne, bez skraćenog 6. sata za RN odnosno 7. sata za PN,  s važnom napomenom da će učenici RN ponedjeljkom i srijedom u oba turnusa imati 6, a ne samo 5 nastavnih sati, jer je uvedena izborna nastava informatike kao i obaveza( koje nije bilo lani) provođenja dodatne, dopunske i slobodnih aktivnosti te se navedeno nema kada realizirati bez povećanja satnice dva puta tjedno.

 

NASTAVA DO KRAJA NASTAVNE GODINE I ORGANIZACIJA PRIJEVOZA UČENIKA PREMA REDOVNOJ IZMJENI TURNUSA i rasporedu za turnuse, kako slijedi:

RN UJUTRO: pon. i sri. od 7,30 do 12,30, a uto, čet,i pet. od 7,30 do 11,45

RN POPODNE: pon. i sri. od 13,30 do 18,30, a uto, čet.i pet. od 13,30 do 17,45

Kako sam već i spomenula, učenici RN ponedjeljkom i srijedom imaju 6.sat

 

PN UJUTRO: od 7,30 do 13,20 svaki dan

PN POPODNE: od 12,40 do 18,20 svaki dan

Autobusi polaze s krajnjih odredišta pola sata ranije od predviđenog početka nastave za pojedini turnus.

 

DODATNA, DOPUNSKA I SLOBODNE AKTIVNSOTI:

Učenici će prema procjeni učitelja o potrebi, a prema svojim mogućnostima i afinitetima biti uključeni u navedeno, za što je također potrebna suglasnost roditelja koju će učenici donijeti roditeljima na potpis kad se budu odlučilo u što će se trebati ili željeti uključiti ( tijekom rujna i listopada dok se iskristaliziraju potrebe i /ili afiniteti) pa vas molim da potpišete suglasnosti kako bismo mogli nesmetano provoditi potrebne nastavne i slobodne aktivnosti.

 

ŠKOLA PLIVANJA:  Učenici sadašnjeg 4. razreda trebali bi je realizirati početkom nastavne godine, a učenici sadašnjih trećih razreda krajem nastavne godine, a o terminima i svim potrebnim detaljima bit ćete pravovremeno obaviješteni od svojih razrednih učiteljica

 

POSJET VUKOVARU ZA UČENIKE 8. RAZREDA- ovisi o razvoju epidemiološke situacije i za sada nemamo druge informacije, no ako i bude realiziran, sve ćete znati na vrijeme. Navedeno ne predstavlja trošak prijevoza ni smještaja učenika za roditelje, već samo trošak džeparca.

 

Nadam se da sam vam podastrla sve bitne informacije, a bude li kakvih promjena ili novosti, bit ćete pravodobno obaviješteni.

 

Iskoristite predstojeći tjedan za još malo odmora, skupite potrebnu snagu i volju i krenimo svi u novu školsku godinu veselo, radosno i s Božjim blagoslovom.

 

U ime zaposlenika škole i svoje osobno sve vas od srca pozdravljam

 

ravnateljica Renata Koić

 

 


Osnovna škola Posavski Bregi