2023-08-29 09:05:43

Obavijest roditeljima i učenicima na početku nove školske godine

POŠTOVANI RODITELJI I UČENICI,

kao i svake godine, koristim prigodu da vas na vrijeme obavijestim o svim zbivanjima važnim za početak nove školske godine pa krenimo redom, kako slijedi:

Za više informacija, kliknite na OPŠIRNIJE

 

1. ORGANIZACIJA NASTAVE I PRIJEVOZA UČENIKA

Nastava počinje 4.9.2023. i to za učenike viših razreda (PN) u jutarnjem, a za učenike nižih razreda (RN) u popodnevnom turnusu.

NASTAVA SE U PRAVILU IZVODI NA NAČIN DA SE REDOVITO PO TJEDNIMA IZMJENJUJU JUTARNJI I POPODNEVNI TURNUSI PREDMETNE I RAZREDNE NASTAVE

PRVI DAN – učenici PN bit će u školi od 9,00 do 11, 00, a učenici RN od 14,00 do 16,00 sati i u to vrijeme bit će sa svojim razrednicima i dobiti raspored sati te udžbenike i radne materijale koje će s potpisnim listama za roditelje preuzeti. Molim roditelje da pregledaju popis i usporede ga s preuzetim udžbenicima te ga potpisanog donesu na prvi roditeljski sastanak.

VAŽNO- DOČEK PRVAŠIĆA – učenici 1. razreda dolaze s roditeljima u školu u 14,30 gdje ćemo ih u školskoj sportskoj dvorani dočekati prigodnim programom i nakon toga uputiti u učionicu s razrednicom Irenom Jović.

PRVI TJEDAN NASTAVE- (od 5.9. do 8.9.) – učenici PN borave u školi od 7,30 do 12,35, a učenici RN od 13,30 do 16,35 prema redovitom rasporedu, ali bez dod, dop i SA koje se formiraju u prvom tjednu

NASTAVA se od 11.9. 2023. pa do kraja nastavne godine izvodi prema uobičajenom rasporedu i izmjeni turnusa i to ako je:

RN UJUTRO – od 7,30 do 11,45 , a ponedjeljkom i srijedom do 12,30 / RN POPODNE- od 13,30 do 17,45 , a ponedjeljkom i srijedom do 18,30

PN UJUTRO – od 7,30 do 13,20  / PN POPODNE- od 12,40 do 18,25

Napomena: Sukladno svemu prethodno navedenom organiziran je prijevoz učenika, a autobusi polaze s krajnjih odredišta( Prečno / Trebovec)  pola sata ranije .

2. PREHRANA UČENIKA

Sukladno Odluci Vlade RH prehrana učenika u cijelosti se financira iznosom od 1,33 eura po učeniku te je za sve učenike besplatna.

Jelovnik se izrađuje na način da se smjernice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pomire sa željama i preferencijama učenika, a sukladno normi rada kuharice.

Učenici jedu u svojim učionicama tijekom velikog odmora u jutarnjem odnosno popodnevnom turnusu koji traje 15 minuta.

 

3. RODITELJSKI SASTANCI I INFORMACIJE ZA RODITELJE

Roditeljski sastanci za roditelje učenika u RN održat će se tijekom prvog tjedna nastave, a za roditelje učenika u PN tijekom drugog tjedna nastave.

O svemu ćete biti pravovremeno obavješteni od svoje djece i njihovih razrednih učitelja/ica.

Raspored informacija za roditelje kod razrednika/ca i kod predmetnih učitelja/ica bit će tijekom rujna obznanjen na Internet stranici škole.

Apeliram na roditelje da se redovito interesiraju za uspjeh i ponašanje svoje djece, kako bi se na vrijeme uočile sve teškoće i poduzele potrebne aktivnosti koje će ih otkloniti ili barem umanjiti. Imajte na umu da ocjene i bilješke u e dnevniku ni u kom slučaju ne mogu zamijeniti suradnju roditelja i škole.

4. PODJELA RAZREDNIH ODJELA I RAZREDNI UČITELJI/CE

U novoj školskoj godini formirat će se dva razredna odjela 2. razreda ( bivšeg 1.r.) i dva razredna odjela 4. razreda ( bivšeg 3. razreda) . Razredi su podijeljeni isključivo prema pedagoškom standardu uz uvažavanje svih specifičnosti i potreba učenika svakog razreda, kako bi se dobila dva podjednaka razredna odjela i omogućilo kvalitetnije funkcioniranje nastave.

Izmjene i dopune nisu više moguće jer su učenici uneseni u e matice.

O načinu na koji su razredi podijeljeni obavijestit će vas dosadašnje učiteljice Valentina Starčević i Sabina Jagačić.

 

RAZREDNI ODJELI I RAZREDNICI U ŠKOLSKOJ GODINI 2023./24.

RAZRED

RAZREDNIK/CA

1.

IRENA JOVIĆ, dipl.uč.RN + GEO

2.A

VALENTINA STARČEVIĆ, dipl.uč. RN + HJ

2.B

MIRICA FINZIR, nast.RN

3.

MIHAELA ŠEST, dipl. UČ

4.A

SABINA JAGAČIĆ, dipl.uč.RN + LK

4.B

TAMARA DANANIĆ, dipl.uč.RN + HJ

5.A

VALENTINA LUKAČ, dipl.uč.RN + EJ

5.B

TEA KUKIĆ, prof. povijesti

6.

IVANČICA MARKOVIĆ, prof.filoz.i relig znan.

7.

JOSIP BUNGIĆ, mag.educ. cinn.

8.A

RENATA MIHALIĆ DOBRIĆ, prof.HJ i dipl.bibl.

8.B

NIKOLINA MANCE, dipl.uč. RN + HJ

 

Napomena: Sva nastava je u cijelosti stručno zastupljena i u razrednoj i u predmetnoj nastavi.

 

ŠKOLSKI KLUBOVI i KERAMIČKA ZADRUGA „TERRA“

U školi aktivno djeluje:

Sportski učenički klub- voditelj Josip Bungić, mag.edu.cinn., spec nogometa Klub mladih tehničara- voditeljica Sandra Ledinščak, dipl. inž. zrakoplovne tehnologije,  uč. TK Keramička zadruga „Terra“- voditeljica Marija Knežević, akademska slikarica, uč. LK

Raspored rada klubova i zadruge učenici će dobiti početkom nastave kad se ustabili raspored sati.

Pozivam roditelje da potaknu svoju djecu na uključivanje i sudjelovanje u navedenim klubovima koji im, pored edukacije, pružaju izvrsno ispunjeno slobodno vrijeme provedeno u kreativnom radu i dobrom društvu.

 

DODATNA, DOPUNSKA I SLOBODNE AKTIVNOSTI

Učenici koji su nadareni za neki predmet uključuju se po preporuci predmetnih učitelja u dodatnu nastavu, a učenici koji imaju poteškoća u svladavanju gradiva u dopunsku nastavu i pozivam učenike i roditelje da to ozbiljno shvate budući da sudjelovanje na natjecanjima donosi dodatne bodove pri upisu u SŠ, a rad na dopunskoj umanjuje mogućnost odlaska na produžnu nastavu odnosno popravni ispit.

Učenicima je ponuđen niz slobodnih aktivnosti kao i do sada i koje će biti sastavni dio Školskog kurikula i Godišnjeg plana i programa rada škole.

 

Svim našim učenicima i njihovim obiteljima želim radosnu, zdravu i uspješnu novu školsku godinu.

Srdačno vaša ravnateljica,

Renata Koić


Osnovna škola Posavski Bregi