2023-10-27 09:18:34

BUČIJADA U IVANIĆ GRADU

 

U nedjelju, 8.10.2023., učenici OŠ Posavski Bregi zajedno s učenicima OŠ K. Š. Gjalskog Zabok sudjelovali su na cjelodnevnim radionicama koje su organizirali ZKT Ivanić-Grad, Areo klub Ivanić-Grad i Hrvatski radioamaterski savez. 

Za više informacija, kliknite na OPŠIRNIJE

Sedam učenika iz 6.a razreda Neo Ivrlač, Neven Pavić, Andrija Šimunović, Andreas Petraš, Matej Maričić, Josip Subašić i Đosif Nikolić te učenik iz 8.a razreda Stjepan Klak u pratnji učiteljice tehničke kulture Sandre Ledinščak Marinić sudjelovali su na ovim radionicama: 

Radionica izrade avio modela

Spretnim rukama učenici su izradili svoje modele aviona. Naučili su kako oblikovati krilo da bi avion dobio najbolji uzgon. „Zašto avioni lete i zašto ponekad padaju?“ bilo je pitanje na koje su učenici tražili odgovor. Nakon uspješno odrađene radionice svojim su modelima sudjelovali na natjecanju letenja. Pobjednik je bio onaj čiji se model najdulje zadržao u zraku.

 

Radionica „Mali elektroničari“

Strpljenje i kreativnost vježbali su na radionicama elektronike. Sastavljali su elektroničke sklopove i pretvarali ih u svjetleće bundeve, vanzemaljce i crtače robote. Pokazali su svoju spretnost u rukovanju lemilicom, a naučili i ponešto o osnovama elektronike. Izrađene robote i bedževe ponijeli su kući za uspomenu.

 

Radionica „Lov na blago“

Učenici su upoznali područja radioamaterizma, naučili osnove radio komunikacije i sudjelovali u zadatku iz Amaterske radiogoniometrije (ARG) - sportsko-tehnička disciplina koja se bavi pronalaženjem skrivenih odašiljača pomoću prijemnika-radiogoniometra, topografske karte i kompasa.

 

Nakon osmosatne edukacije i rada (uz pauze i ručak) učenici naše škole uživali su u ostalim aktivnostima koje su se nudile na Bučijadi.


Osnovna škola Posavski Bregi